Café Edenborg

Edenblogg: caféts egen blogg för personal och stammisar.

onsdag, maj 24, 2006


Rasmus sitter vid baren, glufsar i sig en bulle som bara halmstadsbor kan glufsa och utbrister glatt att han just just just nu fått en doktorandplats på Södertörn. Stämningen blir uppslupen, hattar viftas, kaffe surplas som champagne.
Rasmus frågar hur de andra barbesökarnas ansökningar, spelningar, artiklar, romaner, serier och förlag går.
Stämningen sjunker lite.
Rasmus säger att en akademisk undersökning, som säkert inte publicerades i en akademisk tidskrift, av de akademiska tidskrifterna visar att den genomsnittliga läsekretsen för en akademisk artikel i en akademisk tidskrift är fem personer. Fem akademiker.
Stämningen sjunker ner till Café Kronan-nivå.
Hattar kastas i förtvivlan i marken av akademikerna, poeterna suckar i sin arketypiska desillusion, musikerna visslar en klagovisa. Alla beklagar McDonaldslitterturens hegemoni.
Alla utom Rasmus Fleischer. Han skrattar med munnen full av bulle. Han har ju sitt på det torra, med eller utan läsare i fyra år till.

1 Comments:

Blogger Daniel Berg said...

Nä, varken han och Toppkandidaterna-Petter, som fått anställning t.om. oktober på SVT men, efter borgerlig mediastorm, inga arbetsuppgifter. Arbetsfri SVT-lön i ett halvår. Vi skulle ha blivit TERRORISTER ISTÄLLET FÖR KONSTNÄRER OCH BAJSRUNKARE! VI KAN DRA ÅT HELVETE ALLIHOP! Nu ska jag dränka mina sorger i knark

torsdag, 25 maj, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home